Graag stellen wij onszelf voor als de gezichten achter Van Bergen Bloemsierkunst. Wij zijn 2 zussen uit de familie Van Bergen, geboren en getogen in Grashoek. Beiden woonachtig in de gemeente Peel en Maas, trotse moeders van elk 3 kinderen en we hebben de eerste kleinkinderen al mogen verwelkomen.

Wilma van Berlo - Van Bergen
Ik ben woonachtig in een huis met een prachtige tuin die rijk is aan bloemen en planten. Met mijn liefde voor flora en fauna ben ik altijd in mijn tuin te vinden. Hobbymatig heb ik veel bloemstukken gemaakt. Deze hobby heeft meer vorm gekregen door een reeks aan cursussen die ik met plezier heb gevolgd. Kijkend naar waar we nu staan met Van Bergen Bloemsierkunst ben ik blij met mijn opgedane kennis en ervaring.

 

Wilma van Berlo
Truus Joosten - Van Bergen
Ik ben graag in de natuur te vinden in het nabij gelegen Vlakbroek. Met een liefde voor wat de natuur te bieden heeft, werk ik graag met soortgelijke materialen en laat ik me graag door het gevoel leiden met kleur en vorm van bloemen, waardoor een mooi geheel ontstaat. Mijn zus en ik hebben de stap genomen om onze handen ineen te slaan en te starten met Van Bergen Bloemsierkunst.
Truus JoostenOntstaan Van Bergen Bloemsierkunst
Na het overlijden van ‘os mam’ hebben wij namens de familie een bijdrage mogen leveren aan een waardig afscheid. Os mam hielt van alle bloemen en met name de rode roos. Zo was het huis gevuld met planten en bloemen.

Samen hebben we een rouwstuk opgebouwd dat het persoonlijke verhaal vertelt over haar leven. Als basis hebben we gebruik gemaakt van een boomschors dat het verhaal vertelt van haar 94 jaarringen en de basis van een mooie familie. Er zijn twee grote rozen zichtbaar die symbool stonden voor os pap en mam. Deze 2 rozen zijn omringd door 9 roze rozen (hun 9 kinderen) aangekleed door prachtige lichte rozen die staan voor de (achter)kleinkinderen die ze heeft mogen verwelkomen.

De vele reacties en complimenten die we hebben ontvangen op dit rouwstuk hebben geleidt tot het ontstaan van Van Bergen Bloemsierkunst.

Persoonlijk verhaal
We houden er van om het persoonlijke verhaal in een bloemstuk naar voren te laten komen. Dit kan in de vorm van kleuren, bloemen, aantallen, de betekenis van een bloem en materialen, de vorm van een bloemstuk en uiteraard het verwerken van het levensverhaal in het geheel.